Mockaschampo

Med ett mockaschampo / mockaskum kan man rengöra ingrodd smuts på mockaprodukter exempelvis mockaskor. Var alltid noga med att följa instruktionerna på produkten och enbart välja rengöringsprodukter där det anges att de kan användas för att göra ren mocka.

Ecco Foam Cleaner Skorengöring

Från det populära kvalitetsmärket Ecco kommer detta vattenbaserade rengöringsmedel. Det är självlöddrande och kan kan ge effektiva resultat mot ingrodd smuts bland annat mocka och läder. Med hjälp av regelbunden användning av produkten så sköter man sina skor så de bevaras bättre, både till funktion och utseende.

Moccaskum från ecco

Ecco Foam Cleaner Skorengöring kommer i en behändig förpackning om 150ml. Så här används produkten:

 • Ta på rengöringsskummet direkt på skon och rengör med lätta cirkulerande rörelser, med en trasa.
 • Torka bort upplöst smuts
 • Låt skon torka
 • Vid behov kan man polera slätt läder eller borsta upp en mockaprodukt.

Kan beställas här


Springyard Cleaning Formula Rengöring

Gamla skor får nytt liv med Springyard Cleaning Formula som vårdar dina skor efter allt vad skon har utsatts för i form av väder, vind, smuts, salt osv. Dessutom skyddar rengöringsmedlet inför framtida användning.

Rengöringsskum för mocka
Springyard Cleaning Formula är en vattenbaserad skumrengöring med innehåll från kokos, och som lämpar sig för de allra flesta material.

Användning:

 • Flaskan skakas lätt
 • Rengör skon lätt med en fuktig trasa
 • Skum pumpas ut på en en ren fuktig trasa och masseras in i skon med lätta cirklande handrörelser
 • Skon torkar av sig självt
 • Polera eller borsta vid behov

Läs mer / Beställ


Springyard Foam Cleaner Rengöring

Springyard Foam Cleaner är en skumrengöring som lämpas sig väl för alla skomaterial. Skummet är varsamt och låter materialet behålla sina positiva egenskaper. Det är dock alltid bra att först testa på en liten dold yta.

Springyard mocka cleaner
Produkten är vattenbaserad och innehåller rengörande tensider som varken anses skadliga för miljö eller hälsa.

Flaskan som innehåller 150ml är enkel att använda och bidrar till att dina skor skyddas bättre från torka, fukt, salt, smuts m.m.

Genom regelbunden användning av Springyard Foam Cleaner Rengöring ger man sina skor bra förutsättningar att hålla sig fina och fräscha.

Beställ eller läs mer om produkten


Mockaschampo / Mockaskum

Är det enbart lättare smuts som ska bort från mockaskon kan detta lättast tas bort med en mjuk borste. Vid lite svårare fläckar bör mockaborsten plockas fram och eventuellt mockaklossen. När smutsen är riktigt ingrodd är det så kallat mockaschampoo som behöver användas. Detta går även under namnet mockaskum vilket tydligare visar vad det är för produkt.

Även om användandet av mockaskum kan variera mellan olika produkter så gäller generellt följande:

 • Rengör

Rengör alltid skon innan behandling. Detta gäller oavsett om man tänkt man tänkt använda mockaborste, mockasschampoo eller annan rengöringsprodukt. Genom att ta bort smuts och damm ökar produktens effektivitet.

 • Låt skummet få göra jobbet

Arbeta alltid försiktigt och låt mockaskummet få göra jobbet. Det är lätt att börja gnussa för att få bort fläcken men risken är då det bara förvärras. Skummet ska varsamt arbetas in i mockan för att därigenom kunna verka.

Vanligtvis ska medlet appliceras med en torr och ren trasa och med cirkulära rörelser.

 • Följ anvisningarna

Det skiljer något mellan de olika produkterna inom mockaschampo gällande hur det ska användas. Följ därför alltid instruktionerna och utgå inte från att det ska ske på samma sätt med alla produkter.

 • Borsta vid behov

Efter behandling med skum för mocka och läder kan materialet behöva efterbehandlas. Gällande mocka handlar det om att man eventuellt behöver använda en mockaborste.