Pressa priset på städprodukterna – inte kvalitén

Prisnivån skiljer extremt på de städprodukter som finns i handeln. Bara på en flaska diskmedel kan de dyrare märken (ex Yes) vara dubbelt så dyrt som budgetmärken. Skiljer det lika mycket i kvalité eller kan man välja de billigare märkena och acceptera ett något sämre resultat? Ja, det skiljer i kvalité – och det ganska mycket.

Städa smartEn tydlig rekommendation är att köpa kvalitetsprodukter. Det lönar sig oftast i längden.  Men en lika stor rekommendation är att pressa priset – vilket är ganska enkelt.

För det första kan man köpa rengöringsmedel, diskmedel och liknande produkter i storpack. Det är betydligt billigare än att köpa den ”en och en”. Dessa medel kan med lätthet klara sig ett år utan att bli gammalt. Den som har källare kan därmed utnyttja ytan och spara pengar på att köpa storpack.

För det andra bör man undvika småbutiker och närbutiker. Dessa har generellt högre priser. Är det för långt till närmaste stormarknad så handla online. Mycket ofta ges även fri frakt vid handel online (vid större belopp) och därmed levereras allt hem till dörren. Billigare än närbutiken – enklare är storhandeln.

Om handel sker online ska man även alltid söka efter gällande erbjudanden och rabatter hos E-butikerna.  Ofta finns det något företag har som har någon större kampanj eller rabattkod som går att använda. Det är även en fördel att skriva upp sig på nyhetsbrev för att därigenom få löpande erbjudanden från dessa företag. Den som inte vill ha en mängd reklam skapar en mailadress enbart för reklamutskicken. Den mailen loggar man sedan bara in på när inköp ska ske. Då kan man se vilka erbjudanden som är aktuella utan att den vanliga mailkorgen ”spammas” a reklam.

För det tredje bör man söka upp större kontorsleverantörer. Dessa företag vänder sig främst mot företag men säljer även till privatpersoner. Fördelen är att sådana företag extremt ofta erbjuder olika premier. Det kan exempelvis vara att man får en mindre borrmaskin om inköp sker för över 1500kr osv. Gränsen brukar vara ganska hög (eftersom det främst är företag som handlar) men de som köper storpack kommer lätt upp i dessa summor. Att då få en premie är aldrig fel.